01 | L’Associació

Som una entitat sense ànim de lucre formada per professionals de l’àmbit social i el dret que té per objectiu principal incidir en la justícia social i vetllar per la defensa i promoció dels drets, en especial dels drets humans.

L’entitat té el seu origen en una iniciativa sociojurídica: la situació dels Menors Immigrants No Acompanyats (MINA).

Com a pioners en l’estudi i anàlisi d’aquest col·lectiu vam detectar la situació d’exclusió immediata que es produeix quan l’administració presumeix de la majoria d’edat d’aquests menors i s’absté de resoldre qualsevol situació de desemparament en que el menor es troba: condició d’irregular, falta d’assistència jurídica, falta d’assistència sanitària i educativa, per tant, vulnerabilitat tant en el reconeixement com en l’exercici dels seus drets.

Arrel d’aquesta situació la nostra prioritat és facilitar el procés d’integració dels MINA que arriben a la societat catalana: oferir, acollida, intervenció jurídica i promoció social d’aquest col·lectiu.

Amb la evolució social dels últims anys hem anat afrontant diferents reptes socials d’actualitat que han derivat a fer més extensiu el nostre projecte i a potenciar la seva identificació amb els qui han de ser-ne els seus màxims beneficiaris: la societat.

4 thoughts on “01 | L’Associació

Add yours

  1. Buenas.
    Mi nombre es Fran Morenilla. Soy abogado especializado en Extranjería y Protección Internacional. Trabajo habitualmente en la llegada de embarcaciones a Almería. Quisiera ofreceros mi colaboración o voluntariado en lo que os pudiéramos ser útil respecto a la asistencia legal de los niños y niñas que afrontan procesos de determinación de la edad. Mi teléfono es 627616229 y mi correo franmb.abogado@gmail.com

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: